Kakorna blev som jag skrev härligt sega i mitten och inte knapriga. Tillsammans med smakerna ingefära, kanel och kardemumma gifter de sig fantastiskt och ger en härligt seg småkaka med smak av jul
Blanda vetemjöl, bikarbonat,vaniljsocker och ingefära och vänd ner i smeten. Bakade även sega sirapskakor (de bruna avlånga kakorna till vänster) som jag själv inte kunde sluta äta
Det är härligt sega havrekakor med smak av ingefära och havssalt. Havrekolakakor med ingefära. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära och rör sedan ner i smörblandningen
Dem blev sådär sega som kolakakor är. Stinget kommer från ingefära samt lite svartpeppar. Kakorna är inte glutenfria, men om en vill ha en glutenfri variant som också är lite sega så kan jag rekommendera receptet på "Mumsiga kakor" [receptlänk]
För er som tycker om ingefära kan jag rekommendera sega browniesmuffins med syltad ingefära. 3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver5 dl socker½ dl kakao100 g smält smör3 ägg1 dl mjölk1 dl syltad ingefära, hackad100 g mörk choklad, hackadGör så här
Sega ingefärskakor. 1-2 tsk malen ingefära. Tänk dig att komma hem en kall decembereftermiddag, sparka av dig skorna i hallen, gå in i köket, tända ljus och göra dig en varm choklad som du kan avnjuta i sällskap med härligt hälsosamma och mumsigt varma kakor
Ändå blev de hur goda och sega som helst. PS Om du vill kan du göra kakorna ännu juligare genom att tillsätta 1 tsk mald ingefära eller ett halvt paket saffran i degen