Lägg sconesen på bakplåtspapper på ugnsplåt. Mitt recept på LCHF scones flöder flitigt på instagram. Det är många MÅNGA som lägger ut bilder på LCHF scones och det känns alltid kul när källan visas
Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Ska bjuda på lite bra rätter framöver men nu till en lite mer onyttig klassiker som jag slog till på att laga i morse (fast klockan redan var halv tolv på förmiddagen så kallar vi det morgon) scones
Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Scones ska ju vara enkelt och gå fort, därför blandar du helt enkelt bara ihop alla ingredienserna och gör dem till två bullar
Det gjorde jag med de här sconesen. Sätt ugnen på 225°. Forma 4 stycken scones och snitta kors på ytan av bullarna. Grädda på bakplåtspapper i ugn i ca 15 min
- När jag tagit ut sconesen ur ugnen lägger jag dem alltid i en brödkorg med en kökshandduk både under och över sconesen och sedan låter jag dem ligga och vila i ca
Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
Så här gör du 15 minuter Sätt ugnen på 250°C Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
Jag tog smör, rårörd havtornssylt och Änglamarks ekologiska, lagrade ost till sconesen. Scones utan mjölk och gluten ca 8 st. Sätt ugnen på 200º. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Fräscha på dem några minuter i ugnen på 150º när de tinat. Scones utan mjölk och gluten ca 8 st
Forma fyra sconeskakor av klassiskt snitt. Sätt ugnen på 250 grader. ´. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt margarin och rör med degkrokarna på vispen