Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Jag tog smör, rårörd havtornssylt och Änglamarks ekologiska, lagrade ost till sconesen. Jag äter mycket smör till min mat och lite vällagrad ost, helst från get och får, men det blir sällan mjölk och grädde
Tärna smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Häll mjöl, bakpulver, socker och salt över smöret och fördela smöret till det inte finns några bitar kvar
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över vallmofröÂ (alt
Finfördela det kalla smöret i mjölblandningen. Stryk med ägg (1 äggula blandat med 2 msk vatten), strö lite råsocker över sconsen och baka dem i ca 20-30 minuter. 1 äggula