En helg kan inte starta bättre med en frukost bestående av scones. För 4 st stora scones. Blanda 120 gram rismjöl, 2 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver och lite salt. Forma till scones och grädda i ugnen på 15-20 minuter på 225 grader. 120 gram rismjöl
Och sconesen (scones i plural. Jag ville hålla mig traditionell och något som vi vanligtvis åt när vi bodde i London var scones med lemon curd, så så fick det bli
Rismjöl smakar inte särskilt mycket och passar därför utmärkt att smaksätta. Scones är vansinnigt lätt att röra ihop och klara på en kick, perfekta att svänga ihop efter en lång svamptur eller höstpromenad eller som ett enkelt brunchalternativ
Varje söndag när jag var liten bakade vi scones hemma till frukost. Men nu när Sebbe och jag bor hos mina föräldrar i sommar har vi bakat scones som på den gamla goda tiden
Bakade dessa scones efter ett recept som jag hittade bakpå en påse rismjöl. Eftersom dessa scones är av det sötare slaget så är det kanske inget du direkt äter som en smörgås