För att testa lite olika smaker delade jag upp degen i tre delar och smaksatte med frysta jordgubbar, choklad och hasselnötter och sista delen blev med färska plommon
Jag hade tänkt att baka eget rostbröd att ha till, men eftersom jag är själv hemma med min vilda lilla dotter och jag inte orkar vänta till min man kommer hem ikväll, så kändes det enklare att slänga ihop scones
En clam chowder började vi med för att värma oss efter cykelturen dit ut, tätt följd av lax i olika former, scones med tillbehör, ett stort urval av charkuterier, caesarsallad, frittata, färska räkor, chokladfondue och kakor, pangkakor och ostbricka för att bara nämna något av allt som intogs
Dela plommonen och kärna ur dem. 4-6 stora plommon. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke eller direkt på bakbord
Bara nyvarma scones, en kluckande kaffebryggare och sjuminuters ägg med Hellmans majonnäs. I dag har H och jag varit hos vännerna något kvarter härifrån och plockat plommon
Avnjut på nybakat eller rostat bröd, till pannkakorna eller på varma scones. I helgen som gick fick jag riktigt goda plommon, av sorten Reine Claude från våra vänner i Flinkesta
I förra veckan hade jag besök av några kompisar som var här på lite te och scones, och då passade jag på att göra lite marmelad på några gamla plommon som låg i kylen
Blanda försiktigt i plommonen. ½ dl katrinplommon. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, florsocker, apelsinskal och 1 krm salt i en skål eller matberedare