Rör ner filmjölk och flytande Milda och arbeta snabbt ihop degen. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 minuter. ½ dl Milda flytande margarin (alt 50g Milda mat- och bakmargarin)
50 g Milda mat & bakmargarin. Sätt ugnen på 250°. Tillsätt mjölk och saffran i det smälta margarinet. Blanda samman alla torra ingredienser med tärnat fikon
UGN. 250 grader. 10 min. Blanda ihop alla ingredienser. Forma till små bullar, lägg på en bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen på 250 grader i 10 min
och egentligen så är det väl också svårt att få en scones snygg med pålägg, det godaste är ju liksom smör, marmelad och ost och njäe, särskilt vackra blir mackorna inte
Men på ett ”äkta” brunchbord finns även scones. Scones är ett slags små bullar, ett matigt bakverk. I Storbritannien där scones är väldigt vanligt, smaksätts de med allt från russin, kanel och ibland med choklad
Tycker du som jag att svenska scones mest liknar kladdiga komockor utan elegans. I så fall tycker jag att du ska prova att baka små runda fina engelska scones som pryder sin plats och dessutom är väldigt goda
Varför skulle jag sälv baka, när jag är gift med en man som bakar de mest gudomligt goda scones. Hemligheten ligger i grund och botten inte i receptet, för det finns en uppsjö av recept på just scones
Scones är ett utmärkt sätt att starta dagen med. Och då pratar jag givetvis inte om de vetefyllda varianterna som mest bara är tomma kalorier, utan om härliga glutenfria bananscones med havre
Att baka scones på rismjöl är en riktig höjdare. Mjöl och gryn för glutenfri bakning. Det finns en hel uppsjö mjöl och gryn du kan använda dig av om du väljer att baka och äta glutenfritt
Marmeladen/sylten är mums även till ursvenska pannkakor, scones, eller varför inte glass. Äntligen. Temat för Månadens Sötsak hos Theresia är utländskt, och vad kunde passa mig bättre