Dessutom började vetemjölet ta slut så både grahamsmjöloch rågsikt åkte i smeten istället. Sambons syster med respektive har varit på besök över helgen så igår slog vi till och gjorde nybakade scones till frukost/lunch
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Scones på filmjölkGer mjuka och goda scones. Bakade scones igår förmiddag som jag även frös in ett par stycken
En smoothie på havtorn, hallon ochyoghurt som inte kom med på bild. Vi väckte den så annars skönsovande dottern när det var klart medscones, ägg, bacon, frukt och smoothie
Receptet kommer ifrån boken ”Baka bröd med Allt om Mat”, ett fynd på bokrean. Rör ner filen/yoghurten i rågkrossblandningen och rör sedan ner mjölblandningen
Däremot är brödet saftigare än scones pga att du använder morot ochyoghurt i degen. Det är väldigt lätt att baka brödet då det påminner om sconesoch du behöver ingen jäst
I England är sconesen ljusa och luftiga skapelser som oftast kavlas ut och tas ut till rundlar med mått och serveras med Clotted Cream och sylt, marmelad eller curd