Forma sconesmed en sked på en plåt med bakplåtspapper. För alla er där ute som precis som jag vill höja höstmyskänslan ett snäpp rekommenderar jag att baka saffransscones
Men nu har jag fått fingrarna ur och inleder med ett recept på saffranscones. (Jag är ju perfektionist så jag gillar dessa bättre än dem där knöliga sconesen man klickar ut, haha
Saffran kan bytas ut mot 1 msk kardemumma istället. 1 påse saffran. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfröna och 1/2 av hasselnötterna
I England är sconesen ljusa och luftiga skapelser som oftast kavlas ut och tas ut till rundlar med mått och serveras med Clotted Cream och sylt, marmelad eller curd
Kakan blir inte lika mjuk och fluffig som vanlig vetedeg utan påminner lite mer om mjuk scones. Ångest och stress över att hinna med allt nu när julen nalkas
Till lördagsfrukosten knåpade jag ihop ett gäng lite sötares sconesmed smak av saffran. Blanda ordentligt och klicka ut fyra små scones på en plåt med bakplåtspapper
Så vad passar inte bättre än att starta upp advent med juliga scones till frukost. Saffran - denna gula och exklusiva krydda som man så starkt förknippar med julen
Nu funderar jag på att göra sconesmed andra smaksttningar. Saffran är en smak jag tycker mycket om, men det blir inte mycket bakande medsaffran förutom kring jul