Jag älskar det ”klassiska” receptet med vitt mjöl, smör och yoghurt\mjölk. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Men skam den som ger sig, vi provade i morse igen, denna gången med Håkans geniala idé att pensla pappersformarna medolja och ställa dom på plåt istället för i muffinsplåten
Min systerdotter hade använt en fet turkisk yoghurt i hennes scones precis som det stod i grundreceptet men eftersom jag försöker äta en både glutenfri och en mjölkfri diet på grund av min MS så valde jag att prova att baka mina sconesmed havregrädde istället och jag måste säga att mina scones också blev helt underbart goda
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Ät sconesen direkt medan de är varma med smör eller lemoncurd. Scones. Fördela smöret i mjölblandningenoch jobba ut det med hjälp av fingrarna eller en gaffel