Servera sconesen varma, gärna med clotted cream/smör och ost eller annat du tycker om. och det bästa med att vara iväg och bo på hotell är just frukosten
För att testa lite olika smaker delade jag upp degen i tre delar och smaksatte med frysta jordgubbar, choklad och hasselnötter och sista delen blev med färska plommon
Smakade sylten till scones/muffinsens jag också gjorde, receptet på dem kommer i nästa inlägg. Gör inte så stora portioner av sylten, eftersom det inte finns någon konserveringsmedel i dem
Imorgon blir det nog scones till frukost. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär/ hacka/mosa jordgubbarna, lägg dem i en större kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om
Är även gott på varma scones eller rostbröd för den som har utrynmme för detta. Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans medjordgubbar, grädde och en nötbotten
Jag hade mosad avokado, jordgubbar, basilika, örtsalt och svartpeppar på mina mackor. Jag skulle tro att det här brödet är lika gott att klicka ut i portionsformar på en plåt också, forma i så fall med lite lätt fuktade händer
Jag fick en burk rabarbercurd av Erica (Ericasmeny) att servera till scones. Bred den på rostade mackor, gör en marängswiss med vaniljgrädde eller bjud på en maffig pavlova medjordgubbar
Då har jag tänkt att jag ska baka scones och dricka after noon tea, bland annat med min vinbärssylt och hemgjord clotted cream, men innan dess ska jag baka vinbärskaka, som mina närmsta grannar ska få en smakbit av