Hösten är också en säsong som inbjuder till långa samtal över varm choklad och filmmaraton med färskbakade sconesoch hett te och vad kan man inte gilla med det
Sconesmedäpplen. Cheesecake medäpplen, valnötter, pecannötter och ovanpå allt detta en mjuk kolasås att servera med en kopp varmt te eller rykande kopp mustigt kaffe
kanelsconesmedäppleoch russin, och fruktdryck med yoghurt ochkanel. Fördela smeten med blöta händer (så kladdar degen inte) på den nu bakpappersklädda plåten
Den blir suverän att fylla kakan medoch jag tycker faktiskt att den blir så god att den kan användas även som tillbehör på kexen eller om ni gjort nybakta scones
På helgerna lyxar jag gärna till det med ljusa frallor, limpa och allra helst klassiska scones. Startar varje vardagsmorgon med gröt och en till två smörgåsar med gott pålägg
Tillsätt salt och havregryn och arbeta snabbt samman till en deg med mjölken. Finfördela matfettet i mjölblandningen med fingertopparna eller med ett par knivar
Dessutom så gjorde jag dom extra lyxiga genom att riva ner ett äpple i degen och ha i lite kanel. Äpplet ger lite lite sötma ochkaneldoften sprider sig så härligt i hela köket
Rismjöl finns i de flesta matbutiker av märket Risenta och det som blir över från muffinsen kan användas till scones (blir superfrasigt och gott), pannkakor eller japansk mat