Det gjorde jag med de här sconesen. 2 dl valfri mjölksort (jag använder hälften kokosmjölk, hälften vatten). Forma 4 stycken scones och snitta kors på ytan av bullarna. 2 dl valfri mjölksort (jag använder hälften kokosmjölk, hälften vatten)
Vispa ihop ägg, smält kokosolja, och kokosmjölk en minut eller så. Här kommer ett väldigt enkelt och snabblagat recept på scones eller vad man ska kalla dem
Santa Maria ekologisk kokosmjölk på tetrapack och probiotika Probioplex från Holistic. Ingredienser Äppelscones Ger 4-6 st scones Tillagningstid. 10 minuter 12 till 48 timmar för fermentering 4 dl kokosmjölk 2 st kapslar probiotika ev
Jag fick även i mig en liten energibar med en supergod "sås" till som jag gjorde på misslyckad kokosgrädde (fortfarande bara kokosmjölk, vattnet hängde visst med när jag skulle vispa), en banan och blåbär
Och så hade jag scones med prickig k*rv från Astrid & Aporna samt Oatley's påmackan + skivad ost från Astrid & Aporna, kiwi och kaffe med Oatley's iKaffe
Indiska scones. Kyckling tikka med sin speciella röda färg, en söt och mild räkcurry med smak av mango och kokosmjölk, en syrlig biff dopiaza med mycket lök och en kyckling jalfrezi med paprika, som trots chilin inte var brännande stark
Blev faktiskt sugen på scones en dag så slängde ihop ett par till lunch. Färska hallon och blåbär samt en ”glass” gjord på frysta bananer, fryst mango och kokosmjölk
Kanske kan det sitta fint med brunch i helgen eller helt enkelt bara en lite lyxigare frukost med nystekta plättar med kokos, kokosmjölk, vanilj och blåbär i
Ok, vet att detta inte är scones direkt men önskar trots detta att så många som möjligt vågar prova. I ett veganskt recept jag har utgått ifrån används kokosmjölk, maizena och mjölkfritt smör
I det ursprungliga receptet så hette det "saffransscones". de här är inte riktigt som scones i smakupplevelsen, så att förvänta sig att det ska vara som vanliga vete-scones är ingen idé