Tillsätt havredrycken och blanda snabbt ihop till en deg. 12 små scones. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, eller tills sconesen fått fin färg och är genomgräddade. 4 dl Havredryck Naturell
Vi tål havredryck, men risdryck, sojadryck, laktosfri mjölk går förstås lika bra. Har egentligen sommarlov från bloggen men idag gjorde jag scones till frukost
) När man inte vill ha scones men nåt mer matigt ja då kan jag tänka dessa små bröden passar fint. jag inser oatlys havremjölk INTE är glutenfri, men använd glutenfria havregryn och glutenfri havredryck, eller annan valfri vätska
I går gjorde jag mig till lite och bakade scones till frukost (att man inte gör det oftare det är ju bara s å gott) hade en bild av hur vi skulle sitta tillsammans runt frukostbordet jag och barnen prata, skratta och planera dagen men det blev som det brukar frukost på olika håll, ja ja drömma kan man ju
En annan sak som är konstig är att det egentligen var scones jag gjorde, men eftersom degen blev lite lös (för jag experimenterar ofta lite grand när jag bakar och följer inte alltid receptet) och jag petade ner den i muffinsformar istället för att forma den till scones, så antar jag att degen inte riktigt fattade att den skulle bli scones
Det i sin tur går att reglera med att ha i lite mer matfett och/eller havredryck. Kör igång matberedaren och låt degen börja bli en smulig blandning, fyll på med havredrycken så att det blir en smidig och lite kletig deg