9 scones3 ägg2 mosade bananer2 dl hasselnötsmjöl 2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver 2 msk chiafrön (kan uteslutas) En nypa salt Mixa allt och platta ut till 9 scones
1 dl hasselnötsmjöl alt. - Scones (klick) Ingredienser 1 bröd. Glutenfritt och veganskt bröd med quinoa. Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst
Att baka scones på rismjöl är en riktig höjdare. Mandelmjöl/Hasselnötsmjöl. Mandelmjöl och hasselnötsmjöl är härligt nötiga i smaken och passar till det mesta
Blanda hasselnötsmjöl, salt, bakpulver, sötning, vaniljpulver och sesammjöl i en stor bunke. Nu ni – alla Nutellalovers där ute – i dagens inlägg får ni något riktigt smaskigt att bita i, vill jag lova… Kombinationen av hasselnötter och choklad i dessa överdådiga scones för nämligen tankarna till Nutella – något Najni var näst intill beroende av innan hon började dra ner på kolhydraterna
Idag har jag bakat hälsosamma scones, tränat framför min träningsvideo, bakat inför en leverans och sedan har jag även hunnit med en fika med systers familj och mina föräldrar
Det är ju ett fantastiskt hjälpmedel för att få fina fluffiga scones, sockerkakor, muffins med mera, för att inte tala om den vansinnigt goda oliv- och ostkakan
“Det kan ju vara bra att ha om jag skulle hitta något bra recept och skulle behöva just detta mjöl hemma“, har jag tänkt när jag stått i affären och plockat på mig nyponmjöl, quinoamjöl, hasselnötsmjöl osv
Variera med hasselnötsmjöl så får du hasselnötsscones. En annan variant på mandelscones. Baka ut degen till två (2) scones och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader (175 grader varmluft) tills bröden har fått en fin ljusbrun färg, ca 15 min
Gjorde super goda scones imorse. 4 stora scones. Mixa 2 bananer, 2 ägg, 1 dl hasselnötsmjöl, 1 dl mandelmjöl, 1/2 dl kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1 dl lingon, havssalt och kanel. Forma till 4 scones och grädda i 200 grader ca 20-25 minuter. 1 dl hasselnötsmjöl