Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfria scones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Knäck i ägget och tillsätt kvarg, olja och honung. Gärna scones om ni frågar mig. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Och egentligen är det inte så mycket svårare att baka glutenfritt bara man tänker på att använda fiberhusk och att degen ska vara lösare (tillsätter med mjölk och ett ägg)
Det har blivit mycket "scones", muffins i olika former och nyttiga bröd. Vispa ägg och sötströ. Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 15 min 2 ägg
Till scones, kakfyllningar, tårtor, bullar och vad du vill. Vispa ner äggen, sockret och kardemumman. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med citronsaften
Läggsconesen [skåˈnsen] (haha jag bara måste. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ner i bunken. Till detta härliga te i en underbar höststorm passar ju varma scones perfekt
Konsistensen är typ ett mellanting mellan muffin/bulle/scones. Pensla med ägg å lägg på pärlsocker. 2 tsk nymald kardemumma. 1 ägg. 2 tsk nymald kardemumma. 1 ägg