Mandeltårta med Marabou schweizernötchoklad. Mycket trevligare är då, att hänge sig åt godsaker som schweizernötchokladkkaka dekorerad med sommarbär och en och annan påskkyckling i marsipan
Jag har här gjort tre olika sorter med smak av ljuschoklad, schweizernötchoklad och vitchoklad. Något av det enklaste julgodiset som går att göra, men ändå köper de flesta av oss ischoklad i butiken
200 g Schweizernötchoklad. 200 g Schweizernötchoklad. När jag gjorde mina nutellafyllda skumstrutar som ni kan hitta i mitt förra inlägg, så hade jag samtidigt en idé om att göra denna variant utan strut och som är doppade i schweizernöt istället för vanlig choklad
250 g schweizernötchoklad, Marabou. 250 g schweizernötchoklad. Mat-Tina hade rätt. Detta var JÄTTEgott. Inte för att jag är en stor fan till Marabouchoklad
Schweizernötchoklad som är rinnande i konsistensen, som en chokladsoppa, söt och värmande om man väljer att servera den på direkten eller bara som kall god choklad man äter med sked om man som jag gjorde, förbereder den och låter den stå i kylen en stund fram till servering
Denna gången testade jag att göra ischoklad med schweizernötchoklad och det var jäkligt gott, påminner lite om wienernougat fast utan mandel och nougat
Receptet på denna läckra kaka kommer från Anne, men jag gjorde lite förändringar, främst för att jag inte har tillgång till Schweizernötchoklad som behövdes till ganachen
200 g schweizernötchoklad. 200 g schweizernötchoklad. Den här smarriga kakan är från Halvåtta hos mig, en mandelkaka med en topping av schweizernöt choklad