Schweizerbiffar recept

Schweizerbiff med Rösti

Schweizerbiff med Rösti

Vänd schweizerbiffarna i ströbröd så att båda sidor paneras. Arbeta samman färsen med salt, peppar och tomatpuré
Schweizerbiffar

Schweizerbiffar

Fläskfärsbiffar med en fyllning av ost och skinka. Servera med potatispuré, frästa vaxbönor, pressgurka och picklad rödlök
Ostfyllda schweizerbiffar

Ostfyllda schweizerbiffar

Sätt ugnen på 225*. Arbeta färsen med salt och peppar. Tillsätt potatismjöl och ägg. Späd med vatten och arbeta färsen smidig
Schweizerbiffar med grönsaker

Schweizerbiffar med grönsaker

Blanda färsen i en bunke med ägg, salt, peppar och senap till en smidig färs. Forma färsen till 8 runda biffar och lägg dem på smörpapper

Schweizerbiffar med rösti

En vardagsvariant på Cordon Bleu. Se till att ha smakrik ost emellan, typ Emmentaler eller Appenzeller

Schweizerbiff med tomatsås

Blanda färs med äggulor och vispgrädde och smaka av med salt, peppar och dragon. Dela färsen i 8 delar och platta ut dem på en skärbräda så att de blir runda och tunna

Schweizerbiff med Rösti

 Vänd schweizerbiffarna i ströbröd så att båda sidor paneras. 1.  Arbeta samman färsen med salt, peppar och tomatpuré

Schweizerbiffar i muffinspanna

Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn eller ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt det stå ca 10 minuter. Arbeta färsen med salt och peppar

Schweizerbiffar

Låt ströbrödet svälla i vattnet. Arbeta in saltet i färsen. Späd med ströbrödsblandningen och grädde. Tillsätt äggula och vitpeppar

Evas Schweizerbiffar (av Bengt i Ronneby)

1.  Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och ägg. Späd till en lagom färs. 2.  Forma 16 tunna biffar, som läggs samman två och två med ost mellan

Schweizerbiff med tomatsås

Goda köttfärsbiffar. 4 portioner 400 g blandfärs2 äggulor1 dl vispgräddeÖrtsaltPeppar½ tsk dragon2 msk fransk senapSmörOljaFyllning1 dl rökt skinka i tärningar1-2 dl riven ost2 msk finhackad gul lökPanering1 dl vetemjöl1 uppvispat ägg2 dl skorpmjölSås1 burk krossade tomater1 grönsaksbuljongtärningTabasco, några droppar2 msk smörKokt ris blandat med gröna ärtor

Schweizerbiffar

Lägg köttfärsen i en bunke. Skala och finhacka löken samt skiva oliverna grovt. Krydda och blanda väl med yoghurt eller matlagningsgrädde