Schweinshaxe recept

Schweinehaxe | Fläsklägg – recept

Schweinehaxe | Fläsklägg – recept

Schweinshaxe är ett sätt att tillaga fläsklägg genom att grilla hela läggen från rått tillstånd (till skillnad från rimmad)
Schweinshaxe

Schweinshaxe

Servera din schweinshaxe med ett krämigt potatismos, surkål och den goda såsen. Scweinshaxe (fläsklägg, ej rimmad) långsamt tillagad i ugnen serverad med ett gott potatismos och surkål
Schweinshaxe

Schweinshaxe

Tillagning. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Spola av fläsklägget och torka det med lite hushållpapper. 3. Skär in svålen
Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Tänk dig sydtysk husmanskost med fläsklägg (Schweinshaxe) och surkål. Dra den väster ut in i Alsace. Krydda med vin och timjan, lagerblad och persilja – då får du den här smakrika fläskläggen

Ugnsbakat fläsklägg med surkål

Tyskarna har ju sin schweinshaxe och vi har fläsklägg i ugn. I den tyska versionen så används orimmat fläsk medan i Sverige så är det helt klart lättast att få tag på rimmat fläsklägg så det kör i alla vi på food junkies med