Ta varje köttbit och vänd först i majsmjölet, sedan i äggsmeten och till sist i ströbrödet. Nyttigare schnitzelMed detta recept kan du göra en lite nyttigare variant av schnitzel
Banka köttet under plastfolie eller fryspåse, så att biten håller ihop utan att gå sönder. Schnitzel. Stek nu schnitzeln i smöret ca 2 minuter på varje sida, resultatet ska vara en gyllenbrun yta. När det återstår ca 5 minuter på potatis kan du ställa in schnitzeln i ugnen för uppvärmning. 800 g benfri fläskkotlett eller skinkschnitzel (bankad
köttet är mört och saftigt och inte behöva använda ägg, men de ger i ströbröd och redo. Yoghurt kan lägga olika smaker om du vill vara mer doftande kött
Banka ut kotletterna med hjälp av en kötthammare, eller en kavel. schnitzel. Kött. Fick jag bara lov att välja en enda maträtt bland allt gott som finns så blir det en dubbelpanerad schnitzel faktiskt, och hemmagjord är så klart godast
Kött ⁄ ReceptPanerad schnitzel med stekt persiljepotatis. Jag har en favoritkrydda som är köpt i Istanbul, kallar den för “köttfärskrydda” som jag brukar ha på också
Igår lagades det skinkschnitzel med stekt nypotatis och en god kantarellsås till den. 4 skivor skinkschnitzel 2 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl pankomjöl el ströbröd. Banka ut köttet till ca 4 mm tjocka skivor. 4 skivor skinkschnitzel
Banka ut kotletterna med en köttklubba, en liten kastrull eller en burk. Lägg över i ströbrödet och tryck till lite så att ströbrödet fastnar ordentligt och köttbiten blir mättad av ströbröd