20 kokta scampi. 2 dl vittvin. Kram Karin 20 kokta scampi. 2 dl vittvin. Nu har midsommar kommit och passerat och jag har tillbringat helgen tillsammans med sambo och svärföräldrar uppe i min familjs sommarstuga i Fanthyttan 5 mil norr om Örebro
En ö där färska skaldjur används och där man dricker vin som man hemma aldrig tagit i sin mun. Det här var första gången med råa scampi och vongolemusslor
Idag blev det fisksoppa, köpte torsk och lax i fiskbilen igår och hade scampi hemma. Häll på buljongen och vinet och låt koka ihop, tillsätt tomatpuré och krossade tomater och mixa ihop med stavmixer
Spagetti med scampi. Tillsätt soltorkade tomater och vittvin, och låt det sjuda ett par minuter. När vitlöken börjar få färg tillsätter du scampin och steker på lätt värme
Låt sjuda tills fisken och scampin är färdig, var försiktig så att de inte går för länge. Hacka lite lök och fräs i en gryta med olivolja, häll på vittvin och låte koka upp
På tapas-bordet stod en spansk potatistortilla, patatas bravas, som är friterad potatis med en tillhörande chilikryddad sås, chilimarinerad scampi, fläskytterfilé fylld med soltorkad tomat, ost och basilika, vitlöksfrästa champinjoner, små spanska kryddstarka korvar, lufttorkad skinka, oliver, manchegoost och en härlig hembakt foccacia
en skvätt vittvin. lite ingefära, en skvätt vin, parmesan, oliver och olivolja. Häll på vin, låt puttra ihop, tillsätt paprikastrimlorna och sist räkorna