Häll över sweet chilisåsen, sockret, koloritsojan, sojan och blanda. 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi). 1 msk soja. 1 tsk koloritsoja för färgens skull. 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
ljus soja. Wontonknyten 300 g fläskkött (det blev karré för det var det ekologiska fläskkött som fanns) 300 g skalade räkor (borde vara rå scampi men nu ser ju den situationen ut som den gör och scampin kommer tyvärr inte in här längre) 4 vattenkastanjer 4 vårlökar av den långa och ytterst spinkiga sorten 2 rejäla vitlöksklyftor 1 bit ingefära 2 msk kinesisk ljus soja 1 msk sherryvinäger en skvätt sesamolja en aning salt 1 förpackning wonton-deg
Lägg lax och scampi ovanpå och häll över dressingen. Scampin kan bytas mot räkor. ekologisk scampi. 1 msk soja, gärna tamari. 100 g kokt ekologisk scampi. 1 msk soja
Grilla spetten i ugnen (eller på utegrillen), scampin bara någon minut på varje sida eller kycklingen ett par minuter på varje sida tills de är färdiga
Rispapper som jag först blötte upp lite lagom mycket i varmt vatten och sedan fyllde med glasnudlar som jag kokat tidigare och låtit kallna, avokado, svartkål, slanggurka och vitlöksfrästa scampi (tigerräkor) som jag också ordnat tidigare så de hunnit kallna
Scampi. Japansk soja. Lägg därefter ned i följande ordning, morot och ingefära följt av scampin. Smaksätt med pressad lime, soja och någon droppar sesamolja