När riset precis är klart häller du i ärtorna och scampin och låter det hela koka upp över lite högre värme, dra ner värmen lite och kolla att räkorna blivit rosa och precis genomkokta utan att ha överkokats så de blir sega
TipsOm du vill göra detta till en huvudrätt, servera då med nykokt ris. Rhode Islandsås1. Blanda ihop och smaka av med salt och peppar, låt stå i kylskåp
-) Idag blev det Risotto med Scampi , lika gott att servera till grillat kött. Idag marinerade jag Scampin i olivolja, riven vitlök, sambal olek, citrongräs, salt och peppar
Häll sedan i riset och slå kycklingbuljongen över, det ska precis täcka. 8 scampi, eller havskräftor. 2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar. 4 dl paellaris eller risottoris
Du kan ha i scampi, räkor, morot, potatis, annans, minimjas… listan är lång. Servera med ris. Gaeng ped- Äkta Thailändsk röd curry med bambuskott och kyckling