Skala moroten och skär sedan i små bitar. 1 vitlöksklyfta1 msk röd currypastaOlja 400 g kokosmjölk2 st citrongräsSaltPeppar300 g scampi I pkt äggnudlar1 grönsaksbuljongtärning 1 morot3 knippor salladslök1 lime1 kruka färsk korianderOljaSaltChiliflakes Börja med att finhacka vitlöken och fräs den på låg värme med olja i en panna. 1 grönsaksbuljongtärning 1 morot
Eftersom jag hade scampi i frysen så valde jag att använda dem till förrätten. Det blev Currymarinerade Scampi till förrätt och Oxfilé med potatisrulle & balsamsås till varmrätt
Lägg lax och scampi ovanpå och häll över dressingen. Scampin kan bytas mot räkor. ekologisk scampi. 1 morot, skivad. 100 g kokt ekologisk scampi. 1 morot
Hetta upp frityroljan till 175°. Lägg ner en liten brödbit och fräser den är oljan klar. Krydda under tiden havskräftstjärtarna med salt och vänd dem i maizena
Vietnamesisk sallad med scampi Köttfärsknyten i salladsblad När mannen här hemma varit borta, kommer han oftast hem med massa matinspiration som han sedan ska försöka förklara för mig
Lite morot. Skär morot och gurka i minimala kuber. Blanda allt utom morot och gurka i en liten skål. 6 st scampi. Lägg i morot och gurka, låt stå cirka 15 minuter innan servering. 6 st scampi
Grilla spetten i ugnen (eller på utegrillen), scampin bara någon minut på varje sida eller kycklingen ett par minuter på varje sida tills de är färdiga
När moroten och fänkålen fått koka en stund och blivit lite mjuka tillsätt musslorna och scampin igen och blanda allt med pastan och färskhackad persilja