Scampi med saffran recept

Scampi oriental

Scampi oriental

Mjukfräs grönsakerna med curry utan att de tar färg. Rör ner tomatpuré, saffran och pudra över mjölet. Späd med Milda Mat och tillsätt vitlök, buljongtärning och paprikapulver
Pluras paella

Pluras paella

Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Täck med aluminiumfolie och låt sjuda i 20-25 minuter, späd med mer buljong om det behövs. Låt paellan stå i 5-10 minuter och vila innan den serveras med bröd och eventuellt en sallad. 8 scampi, eller havskräftor. 1 paket saffran
Scampipasta med sugar snap peas

Scampipasta med sugar snap peas

Skiva vitlöken och bryn medscampi, hackad chili och saffran på hög värme i olja. Smaka av med salt och peppar
Spagehetti Frutti Di Mare

Spagehetti Frutti Di Mare

Med hjälp av dessa gjorde jag nu ett försök på den välkända rätten med ett gudomligt resultat. ½ påse saffran
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Låt sjuda tills fisken och scampin är färdig, var försiktig så att de inte går för länge. Fräs i en stor gryta med lite olivolja, tillsätt tomatpuré, saffran, tärnade tomater, lager blad och en kvist timjan

Scampipasta med Sugar snap peas

Skiva vitlöken och bryn tillsammans med räkorna, hackad chili, skivad lök och saffran på hög värme i lite olivolja
Gyllene havsgryta med mat.se

Gyllene havsgryta med mat.se

Låt detta sjuda med locket på medelvärmemedan du skär fisken i bitar och skalar scampin. Lägg i fisken och scampin, rör om
Scampi Indienne

Scampi Indienne

Koka upp grädden ochsmaksätt med kryddorna och vinet. Lägg ner resten av grönsakerna, scampin och räkorna
Kryddigt ris med scampi och gräddfil

Kryddigt ris med scampi och gräddfil

Fräs löken, paprikorna, riset, saffranen, curryn och muskoten i lite smör och olja. Fräs scampin snabbt tillsammans med chilin och schalottenlöken i en het stekpanna
Lyxig Risotto med scampi

Lyxig Risotto med scampi

Tillsätt saffran, gurkmeja eller ärtpuré för att få en mer lockande och aptitlig färg. Till sist tillsätter du scampin som bara behöver bli varm
Paella

Paella

Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar. Täck med aluminiumfolie och låt sjuda i 20-25 minuter, späd med mer buljong om det behövs. Låt paellan stå i 5-10 minuter och vila innan den serveras med bröd och eventuellt en sallad. 8 scampi
Chilifrästa räkor med saffransdipp

Chilifrästa räkor med saffransdipp

Lägg upp i skål och servera medSaffransdippen, vitt frasigt bröd och vitt vin. Börja med att blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål och ställ in i kylen
Paella

Paella

Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. 8 scampi, eller havskräftor. 1 paket saffran. Täck med aluminiumfolie och låt sjuda i 20-25 minuter, späd med mer buljong om det behövs. Låt paellan stå i 5-10 minuter och vila innan den serveras med bröd och eventuellt en sallad. 8 scampi, eller havskräftor. 1 paket saffran

Scampi oriental

Strö över kryddor, mjöl och tomatpuré och späd med grädden. Servera med ris och vitlöksbröd. 1 pkt saffran

Orientalsk scampi

Dofta över med curry och saffran. Hacka löken och äpplet Fräs scampin lätt i smör tillsammans med lök och äpplehacket