Koka en liter vatten och lägg i två buljongtärningar. Lägg i samtliga ingredienser utom salladslöken när buljongen kokat upp, låt koka ca 5 minuter. 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong. 200 g seafoodmix med bläckfisk och scampi
Du kan ha i scampi, räkor, morot, potatis, annans, minimjas… listan är lång. Blanda i den andra koksmjölken, bambuskott, fisksås, palmsocker, limeblad, buljong och låt koka under lock i ca 10-15 min
Idag blev det fisksoppa, köpte torsk och lax i fiskbilen igår och hade scampi hemma. Häll på buljongen och vinet och låt koka ihop, tillsätt tomatpuré och krossade tomater och mixa ihop med stavmixer
Det blir en ganska mesig, men ändå god, buljong. Wontonknyten 300 g fläskkött (det blev karré för det var det ekologiska fläskkött som fanns) 300 g skalade räkor (borde vara rå scampi men nu ser ju den situationen ut som den gör och scampin kommer tyvärr inte in här längre) 4 vattenkastanjer 4 vårlökar av den långa och ytterst spinkiga sorten 2 rejäla vitlöksklyftor 1 bit ingefära 2 msk kinesisk ljus soja 1 msk sherryvinäger en skvätt sesamolja en aning salt 1 förpackning wonton-deg. Soppa Kycklingbuljong pak choi shiitake 100 platta risnudlar lite ingefära lite citrongräs med chili så många wontons man vill ha
Häll på buljong och korngryn. Spä med grädde och citronsaft när buljongen kokat in i grynen. 3 Halstra scampin på riktigt hög värme i en panna tills de fått fin yta, vänd sedan och halstra andra sidan. 5 dl grönsaksbuljong
Vi valde nudelsallad med fläsk, vårrullar, scampi och deras phô och var alla nöjda. Buljongen till Phô hade de lyckats med riktigt bra och även grillytan och grillsmaken på fläsket till nudelsalladen var bra
Tillsätt lite buljong i taget och låt koka in. Halstra/stek scampin hastigt runt om i smör. Häll i parmesan i risotton och tillsätt sedan svamp, scampi och sparris