½ huvud savoykål. Blandningen av savoykål och blomkålscrème var fantastisk. ½ huvud savoykål. Ta bort de grövsta bladen av savoykålen och skär den (med den innersta grövre rotdelen kvar) i 8 klyftor
Ta bort den grova mittnerven på savoykålen, och strimla bladen. 1½ dl vildrismix - eller vanligt råris1 medelstor gul lök2 stora vitlöksklyftor1 liter vatten3 msk lantbuljongpulver från Renée Voltaire - eller 2 - 3 vegetariska buljongtärningar1 burk hela, skalade tomater eller körsbärstomater - gärna från favoriten Mutti2 stora savoykålsblad, ca 75 g200 g morötter - jag tog babymorötter200 g färsk brysselkål1 litet blomkålshuvud, ca 350 golivoljasalt, pepparfärsk timjan1 paket getost eller fetaost av får/getmjölk - alternativt naturell tofuSkölj riset. 2 - 3 vegetariska buljongtärningar. 2 stora savoykålsblad
Imorgon har jag i alla fall en ledig dag och då ska jag pasa på att laga till det här - en väldigt fin och mild pasta med savoykål och pinjenötter som vi åt hos Minna och Manne i söndags
Så gör som oss och planera veckans matsedel i god tid och börja då med att planera in fiskrätten/rätterna, följt av dem vegetariska rätterna och avsluta med kötträtterna
Mina experiment med savoykål eller om det nu stavas savojkål fortsätter. Tillsätt den strimlade savoykålen och tomaterna, häll på vinet, låt koka ihop lite innan du häller på buljongen och tillsätter bönorna, örtkryddorna, lagerblad och pepparn
När jag var och handlade fick jag syn på en förpackning svartkål – som är en korsning mellan grönkål och savoykål – och jag måste erkänna att jag nog aldrig ätit det tidigare, så det köpte jag hem
Tja, det får helt enkelt bli soppa den här vegetariska tisdagen i stället för vegetariska måndagen. En snabb titt i kylskåpet, där jag hade kvar en bit av savoykålhuvudet från förra veckans vegokåldolmar
Lägg på locket på nytt, och låt sedan savoykålen bli tillagad. cirka 0,5 huvud savoykål, sköljt, rensat och grovt tärnat. cirka 0,5 huvud savoykål, sköljt, rensat och grovt tärnat
Svartkål - även kallad palmkål - är en korsning mellan grönkål och savoykål. Vegomåndag igen, och jag bjuder på en lite annorlunda vegansoppa med svartkål
Jag hade köpt en savoykål och tänkte pröva att använda den i soppor. Under tiden strimlar du savoykålen och hackar vitlök, ingefära och chili till wokningen