Savoykål smör recept

Stuvad savoykål

Stuvad savoykål

Hetta upp en klick smör i en tjockbottnad gryta. Stuvad savoykål, eller vitkål, är väldigt gott och ett lättlagat tillbehör som passar till både fågel, fisk och kött
Gräddkokt Savoykål

Gräddkokt Savoykål

Tillsätt smör och fräs kålen någon minut under omrörning. Den gräddkokta Savoykålen är klar att servera
Savoykål med ärtor

Savoykål med ärtor

t strimlad savoykål. Savoykål med ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Krämig savoykål

Krämig savoykål

 Stek kål, lök och eventuellt champinjoner, i smör. Stek mjuka i smör och lägg sedan över i en kastrull
Gräddstuvad savoykål

Gräddstuvad savoykål

Jag har faktiskt aldrig tillagat savoykål förut så jag bestämde mig för att plockat ett (ett. ½ savoykålshuvud
Prinskorv med pepparrotsstuvad savoykål

Prinskorv med pepparrotsstuvad savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram savoykål 2 dl matlagningsgrädde 3 msk pepparrot , riven 1 msk dijonsenap 600 gram prinskorv 1 odefinierad smör 2 st salt 1 kg potatis(ar) Köp receptet
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smörSmörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Pilgrimsmussla med olivolja och knaprigt savoykål

Pilgrimsmussla med olivolja och knaprigt savoykål

Innan musslorna steks har jag strimlat och stekt savoykålen, också i smör. Stek på pilgrimsmusslorna i smör på ganska hög värme, de ska faktiskt få bättre färg än vad jag presenterat här ovan