Mina experiment med savoykål eller om det nu stavas savojkål fortsätter. Denna gång med italienska förtecken i form av en soppa smaksatt med pancetta (italiensk bacon), citron och parmesan – allt förstärkt av cannellinibönor och tomatklyftor
Använde dock havregrädde till savoykålen (på grund av allergi). Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
I med den fint skurna pancettan. Skär löken lika fint och strimla savoykålen. Torsk (skrei) gillar att blanda sig med lite kraftigare smaker och det rökta från pancettan och det rökta från räkorna blir perfekt till
Fräs lök, vitlök och pancetta i olivolja. 1/4 huvud savoykål. Skär ner kål och lägg i. Häll på vatten, lägg i buljongtärning och låt koka 20 minuter under lock
Skär bort stocken ur savoykålsklyftan. Tärna pancetta/bacon och bryn det lätt i olivolja. savoykålhuvud. Fräs dem en stund ihop med pancettan, pinjenötterna och vitlöken
Just nu så visar kanal 9 gamla avsnitt av Jamie Oliver och tidigare i veckan lagade han bland annat till en pastarätt med pancetta och savoykål som såg väldigt god ut