Ett underbart, krämigt och gott tillbehör till köttet. 4 dl savoykål1/2 gul lök(6-10 champinjoner)1 dl rött eller vitt vin1 1/2 dl gräddesalt och pepparen knivsudd socker. 4 dl savoykål
Om du gör med kött - tärna pancettan och bryn lätt i olivolja. Imorgon har jag i alla fall en ledig dag och då ska jag pasa på att laga till det här - en väldigt fin och mild pasta med savoykål och pinjenötter som vi åt hos Minna och Manne i söndags
Klassisk Rysk kötträtt Biff Stroganoff är en rätt som varit populär i många år. Om Du följt min blogg de senaste veckorna har Du sett recept med savoykål då och då
Salta och peppra köttet. Skär savoykålen i bitar. Tillsätt savoykålen. 1 savoykål. Sätt ugnen på 225°. Koka den i lättsaltat vatten ca 2 minuter och häll av i durkslag
Försegla köttet med tandpetare. Fylld lövbiff med gräddstuvad savoykål 8 propoints. 1/2 stort savoykålshuvud. Strimla savoykålen, ca 4 dl bör det bli. Stek köttet på hög värme, 1-2 minuter på varje sida. 1/2 stort savoykålshuvud
Det blir ett bra tillbehör till rosmarinkryddad kyckling och fläsk – eller rökt kött. Här får den milda savoykålen sällskap av wokad morot, rosmarin och bacon
Kött ⁄ ReceptKöttfärsgryta med savoykål och rotsaker. Savoykål innehåller massor med bra vitaminer och annat som är bra för kroppen, dessutom är det väldigt gott och krispigt