Grillad Savoykål med Kapris och Citron, 3-6 portioner. 1 stort savoykålshuvud, ca 1,2 kilo. 1 tsk honung eller agavesirap. Chorizogryta med grillad paprika och korianderris 1 stort savoykålshuvud, ca 1,2 kilo 3 msk olivolja. juice från 1/2 citron 1 tsk honung eller agavesirap
Blanda i resten tillsammans med soja, vinet, honungen och smaka av väl med salt och svartpeppar. 500 g färsk vitkål (rödkål eller savoykål går också utmärkt). 1 msk honung
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. När kålen/rotsakerna kallnat blandar dem till en en slaw (turkisk yoghurt, dijonsenap, fint hackad purjolök salt, peppar och lite honung)
Det sägs vara en korsning mellan savoykål och grönkål. 1/2 msk flytande honung. 1/2 msk flytande honung. Gott folk, det är inte bara semesterblues och snart-är-sommaren-slut-depp som gjort att jag varit lite nere