Så jag bestämde mig för att svänga ihop en härlig grönsaksbuljong av lite “gamla” grönsaker från kylen, och sedan toppa den med champinjoner och savoykål från veckans låda
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Stuva, dvs blanda ihop mjöl, gräddmjölk, salt och peppar, blanka av med smör och smaksätt gärna med muskot eller fänkål
Skala morötter och skär i strimlor, ta bort lilla rotstocken på fänkålen och strimla den sedan, ta bort de grova "strängarna" på kålen och dela den sedan i bitar
Vi åt den med en sallad av savoykål, spetskål, gurkstrimlor, och äpplen och den där goda dressingen. Jag lärde mig att savoykål är mer som sallad än som vitkål i salladssammanhang
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Stuva, dvs blanda ihop mjöl, gräddmjölk, salt och peppar, blanka av med smör och smaksätt gärna med muskot eller fänkål
Min auditionrätt som tog mig vidare i Sveriges Mästerkock från Frösön Senapsmarinerad strömming -Fångad i Norafjärden i Högakusten med mamma och pappa och alla mina barn Gräddstuvadsavoykål med smak av fänkål -Savoykål från mitt trädgårdsland, ett lyckat odlingsförsök som jag … Läs mer →