(Koka matvete eller couscous eller bulgur i buljongen. ½ huvud savoykål. Och smakerna gjorde sig väl tillsammans med lammköttet och den bulgur jag kokt i buljongen som blev över efter kålkoket
Slå på vin och buljong och låt koka under lock tills morötterna. Vänd ner savoykål och persilja. 8 dl kyckling-eller grönsaksbuljong. 4 blad savoykål, fint strimlad. 8 dl kyckling-eller grönsaksbuljong. 4 blad savoykål, fint strimlad
Så jag bestämde mig för att svänga ihop en härlig grönsaksbuljong av lite “gamla” grönsaker från kylen, och sedan toppa den med champinjoner och savoykål från veckans låda
Krydda färsen med alla kryddor och buljongtärningen och vatten/buljongen. Savoykål innehåller massor med bra vitaminer och annat som är bra för kroppen, dessutom är det väldigt gott och krispigt
Vi kan lova er att ni redan efter första tuggan känner värmen sprida sig och när ni sörplar i er sista droppen av buljongen är såväl era sinnen som kropp i Nirvana
Koka bitar av rotselleri i buljong. Vi steker dem i ugnen och serverar med sauterad savoykål. Uteslut baconskivorna på frikadellerna och låt dem koka sakta i buljongen
Tillsätt den strimlade savoykålen och tomaterna, häll på vinet, låt koka ihop lite innan du häller på buljongen och tillsätter bönorna, örtkryddorna, lagerblad och pepparn
Tillsätt lök, currypasta, sesamolja, buljong och därefter vatten. 2 dl savoykål eller vitkål. 1 hönsbuljongtärning. 2 dl savoykål eller vitkål. 1 hönsbuljongtärning 2 dl vatten
Jag hade köpt en savoykål och tänkte pröva att använda den i soppor. Låt fräsa ett tag till innan du häller på kokosmjölken och buljongen (med vatten om du använder tärningar)
Vitkål och savoykål innehåller massor med bra vitaminer och annat som är bra för kroppen. Krydda med alla kryddor och buljongtärningen och vatten/buljongen