Savoykål ägg recept

Godaste kåldolmarna på savoykål och älgfärs

Godaste kåldolmarna på savoykål och älgfärs

Lägg färsen i en bunke, blanda ner äggen, löken, riset och kryddorna. Vi fick ju ett huvud med savoykål i veckans Ekolådan, och idag tänkte jag att jag gör lite kåldolmar på kålen
KÅLPUDDING PÅ VILDSVIN MED SAVOYKÅL

KÅLPUDDING PÅ VILDSVIN MED SAVOYKÅL

Kålpudding på vildsvin med savoykål. Blanda ner salt, grädde, citronskal, citronsaft, ägg och kryddor. //Malin Kålpudding på vildsvin med savoykål
Kycklingpaj med röd curry och savoykål

Kycklingpaj med röd curry och savoykål

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, röd curry och salt och häll äggstanningen över pajen. Blev inspirerad av SvD bilaga och lagade ikväll denna paj med kyckling, röd curry och savoykål
Torsk med pocherat ägg och krämig kål

Torsk med pocherat ägg och krämig kål

Krämig savoykål500 g savoykål 50 g smör 5 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen. Pocherat ägg4ägg 1,5 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 2 tsk salt

Chiafrallor med grönkålspesto & savoykål

Tog en klicka av grönkålspeston jag gjorde + savoykål, tomat och groddar. Tog en klicka av grönkålspeston jag gjorde + savoykål, tomat och groddar

Danska frikadeller med bacon och sauterad savoykål

Blanda med färs, ägg, lök, salt och peppar. Vi steker dem i ugnen och serverar med sauterad savoykål. 2 ägg. 300 g grovstrimlad savoykål. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och kör in i ugnen i 225 grader i 30-35 minuter (du kan också steka dem i smör i panna). Koka savoykålen i lättsaltat vatten i ett 2 minuter. 2 ägg
Savoykålswraps med grönsaker & ägg

Savoykålswraps med grönsaker & ägg

Savoykålswraps med grönsaker och ägg. Savoykål är en fantastisk nyupptäckt jag gjort. Idag blev det superenkla men otroligt goda wraps med ägg till lunch
Kåldolmar

Kåldolmar

Skär bort de hårda mittnerverna och lägg dem åt sidan så länge. Lägg upp bladen på en skärbräda. Blanda smeten med färsen, äggen, sojan, sirapen och kalvfonden
Savoykåldolmar med syltad rödlök

Savoykåldolmar med syltad rödlök

Blanda ihop köttfärssmeten och forma en rågad matsked avlång och lägg på kålbladet, vik den grova delen över färsen och vik in kanterna och rulla ihop

Kålpudding

Skär bort mitt­ nerven på varje blad och lägg bladen åt sidan. Låt svälla 10 minuter och blanda sedan ner färsen, äggen, sojan, sirapen och kalvfonden. 1 st savoykål , eller spetskålshuvud. 2 st ägg