Sedan åt han av allt – utom Savojkål med jordnötter & tomat. 1 huvud savojkål. 1 huvud savojkål. När 17-åringen hemma fick höra talas om den här grönsaksrätten, sade han lakoniskt
Jag har faktiskt lärt mig att uppskatta savojkål. Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet. Fräs savojkålen mjuk tillsammans med lök i resterande smör
liten savojkål - finstrimlad. Vira bacon runt fiskfiléerna och fäst med tandpetare. Bryn i smör i en varm panna, se till att baconet får färgpå alla sidor
Under denna tid kan vi förbereda savojkålen och tillbehören. Sotad savojkål. 0,5 savojkål. Savojkål0,5savojkål 1 msk rapsolja, till stekning 1 klick smör
Strimla ner savojkål och slå på rödvin och socker tills det inte återstår någon vätska. 0,5 st savojkålhuvud. 800 g lax 1 st morot 1 st gul lök 2 st lagerblad 2 l vatten 1 msk vitpeppar 1 st citron, skal 0,5 st savojkålhuvud 3 dl rödvin 1,5 dl socker 1 dl dill, hackad 600 g potatis 4 dl mjölk 50 g smör 3 msk mjöl 1 krm muskotnöt 1 st citron salt vitpeppar
Jag föll för Tommy Myllymäkis (Årets kock 2007) smaksättning med Karl-Johanssvamp, timjan och citron, och använde den i en rustik soppgryta med lamm, rotfrukter och savojkål. 1 kg lammkött med ben - bringa eller rygg7,5 dl vatten1 msk salt15 vitpepparkorn1 medelstor lök eller bananshalottenlök1 stor morot1 medelstor palsternacka2 vitlöksklyftor7 dl av buljongen1 burk Crème fraiche Gourmet - med Karl-Johan, timjan, citron400 g potatis250 g morötter250 g palsternackoren klyfta savojkål, ca 150 g3 vitlöksklyftorev 1 msk kalvfondfärsk timjanev ½ citronSkär ev köttet i mindre bitar
Savojkål. Lägg savojkålen i vakuumpåse och häll i äppellagen. Har man inte vacmaskin kan savojkålen tillagas i tätt försluten påse runt savojkålen för att sedan läggas i press när den kallnar