Sauternesvin recept

Intervju med Grillpappan

Intervju med Grillpappan

Ett kallt Sauternesvin blir det till efterrätten. Då var jag tillbaka igen med mina intervjuer efter några veckors semester
Päron- och fikonchutney

Päron- och fikonchutney

5 dl sauternesvin. Lägg päron, fikon, salladslök, socker och vin i en kastrull. Koka sakta under omrörning, ca 30 minuter
När man vill lyxa till det lite…

När man vill lyxa till det lite…

Sauternesviner kännetecknas ofta av vackra etiketter med guldtext som ger en känsla av lyx. Sauternes har en vacker guldgul färg

Sirapssås på Sauternes

Värm vinet i en kastrull och blanda ner gelatinbladen. Tillsätt så mycket sockerunder omrörning att det blir trögflytande som sirap
Maten till Guigalvinerna

Maten till Guigalvinerna

Ett sauternesvin och ett Guigalvin. Perfekt start och mycket passande till sauternesvinet. Vintomas var som sagt över på middag med fina viner härom lördagen

Vinum taraxacumiense - maskrosvin

Plocka blommorna en riktigt solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman. Tag bara utslagna blommor

Basilika- och sauternesmarinerade hallon

Slå över Sauternesvinet och låt marinera i minst en timme. 2 dl Sauternesvin. Tina de frysta hallonen. Strimla basilikan och blanda med hallonen