Sauce recept

10 Spara
Sauce Bechamel

Sauce Bechamel

Servera till kokta grönsaker, fisk, ägg eller tillaga den som gratängsås. Sauce Béchamel är en vit grundsås som ibland kallas mjölksås, eftersom matfet och mjölredningen ska spädas med mjölk
12 Spara
Sauce béarnaise

Sauce béarnaise

Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme. Lägg i alla ingredienser utom ägg och smör och koka tills det knappt finns vätska kvar i kastrullen
10 Spara
Sauce Bechamel

Sauce Bechamel

Sauce Béchamel är en vit grundsås som ibland kallas mjölksås, eftersom matfet och mjölredningen ska spädas med mjölk
7 Spara
Sauce Veloute

Sauce Veloute

Smaka av med salt och peppar. salt. Smält Milda mat & bakmargarin på svag värme i en tjockbottnad kastrull
1 Spara
Sauce Espagnol

Sauce Espagnol

Smaksätt såsen med t ex vin, tomatpuré, paprika, grönpeppar, svamp eller brynt lök. Låt såsen koka upp och koka i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner
7 Spara
HOT Sweet Chili Sauce

HOT Sweet Chili Sauce

4 färska Hot Lemon. Koka upp allt i en kastrull eller teflontraktörpanna med lock och låt småputtra på låg värme under lock till rätt konsistens, nästan 1 timme
1 Spara
Sauce Espagnol

Sauce Espagnol

Smaksätt såsen med t ex vin, tomatpuré, paprika, grönpeppar, svamp eller brynt lök. Smält Milda mat & bakmargarin på svag värme i en tjockbottnad kastrull
2 Spara
Gammeldags Ägg Benedict

Gammeldags Ägg Benedict

Cover the whole with Hollandaise sauce. Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av Ägg Benedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Sökförslag och sidor