Smaksätt såsen med t ex vin, tomatpuré, paprika, grönpeppar, svamp eller brynt lök. Låt såsen koka upp och koka i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner
Den är lite grovt sagt som en variant på sauce Hollandaise fast utan ägg då vinreduktionen agerar emulgator (får fettet och vätskan att binda sig till varandra) och att man här vispar i rumstempererat smör i stället för smält smör
Häll på rött vin och worcestershire sauce och låt det koka tills det absorberats in i löken. Speciellt om pastan är super krämig och innehåller rött vin och ost
Ett utmärkt vin. Tillbehör denna gång är linsröra och en sauce vièrge. Sauce Vièrge. Helg och ännu en gång har jag fått tag i ett par fina bitar torskrygg
Häll i Vin, fond och worcestershire, låt allt koka ihop till en röra och smaka av…. - 2dl Rött vin. - 15ml Worcestershire sauce. 2dl Rött vin. 15ml Worcestershire sauce
Smaka av och tillsätt efter behov fish sauce och ev. Härlig plattfisk fylld med skogens gula guld och serverad med en underbart krämig vitvinssås, det kan inte bli mycket bättre än så