Sauce vin recept

Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Béanäs görs på varma äggulor, smaksatta med dragon och vinäger och som man undan för undan vispar i smör, tills man får en en tjock gul krämig sås
Sauce Espagnol

Sauce Espagnol

Smaksätt såsen med t ex vin, tomatpuré, paprika, grönpeppar, svamp eller brynt lök. Låt såsen koka upp och koka i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner
Sauce beurre blanc

Sauce beurre blanc

Den är lite grovt sagt som en variant på sauce Hollandaise fast utan ägg då vinreduktionen agerar emulgator (får fettet och vätskan att binda sig till varandra) och att man här vispar i rumstempererat smör i stället för smält smör
Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Koka ihop vin, vinäger, vitlök och scharlottenlök tills ¼ återstår. 2 dl vitt vin. 1 msk vitvinsvinäger. 2 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 msk finhackad schalottenlök 1 finhackad vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® syrad grädde 30% 150 g Arla® Svenskt Smör, skuret i tärningar 2 tsk pressad pressad citron 1 krm salt 60 g forellrom, löjrom och svart stenbitsrom 3 msk skuren färsk gräslök Grönsaker
Stekt torskrygg med sauce vièrge

Stekt torskrygg med sauce vièrge

Ett utmärkt vin. Tillbehör denna gång är linsröra och en sauce vièrge. Sauce Vièrge. Helg och ännu en gång har jag fått tag i ett par fina bitar torskrygg
Shepherd Pie..

Shepherd Pie..

Häll i Vin, fond och worcestershire, låt allt koka ihop till en röra och smaka av…. - 2dl Rött vin. - 15ml Worcestershire sauce. 2dl Rött vin. 15ml Worcestershire sauce
Aubergine mousaka

Aubergine mousaka

Cheese sauce. Make the white cheese sauce in a large saucepan. Add the milk , stirr , and cook up the sauce
Vårrullar

Vårrullar

Häll sweet and sour plum sauce i en skål och droppa lite risvinäger över. Sweetchilli sauce. Risvinäger. Sweet chilli sauce