Sauce vinäger recept

Sauce béarnaise

ägg och vinäger kostar inte så mycket och här handlar det om små mängder). Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme
Hot sauce med Habanero & Mango

Hot sauce med Habanero & Mango

Jag har försökt ta fram en Hot sauce som ska likna de man får i Karibien som ofta är väldigt starka men har en viss fruktig sötma
Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Béanäs görs på varma äggulor, smaksatta med dragon och vinäger och som man undan för undan vispar i smör, tills man får en en tjock gul krämig sås
Sauce beurre blanc

Sauce beurre blanc

Det här är en klassisk sås i det franska köket, en smörsås smaksatt med en reduktion på schalottenlök med vitt vin eller ännu hellre torr Vermouth och vinäger
GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Gravad filé m sauce verte

Gravad filé m sauce verte

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Jag serverad den gravade filén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
HOT Sweet Chili Sauce

HOT Sweet Chili Sauce

mer socker och/eller vinäger. 6 msk vitvinsvinäger. Koka upp allt i en kastrull eller teflontraktörpanna med lock och låt småputtra på låg värme under lock till rätt konsistens, nästan 1 timme
Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Koka ihop vin, vinäger, vitlök och scharlottenlök tills ¼ återstår. 1 msk vitvinsvinäger. 2 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 msk finhackad schalottenlök 1 finhackad vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® syrad grädde 30% 150 g Arla® Svenskt Smör, skuret i tärningar 2 tsk pressad pressad citron 1 krm salt 60 g forellrom, löjrom och svart stenbitsrom 3 msk skuren färsk gräslök Grönsaker
BBQ Sås – Grundrecept som går att variera

BBQ Sås – Grundrecept som går att variera

Inspirationen kommer främst härifrån, Serious Eats Kansas City Style Barbeque Sauce. Det går att variera fritt med de olika beståndsdelarna och kryddorna utifrån vad man är sugen på och vad man gillar, men jag rekommenderar absolut att ha ganska mycket senap och vinäger i
Mint Chocolate Chip Cake

Mint Chocolate Chip Cake

dark chocolate, chocolate fudge sauce, meringues or other goodies for toppingHow to. 180 g mjölk + 10 g vitvins vinäger (1,8 dl + nästan 1 msk)
COLESLAW OCH GRILLADE SPARERIBS

COLESLAW OCH GRILLADE SPARERIBS

Alla såserna från Red Maple sauces är riktigt bra och vi använder dem väldigt ofta. Jag har nu hittat ett utmärkt användningsområde för min maltvinäger jag köpte i London förra året, nämligen coleslaw
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Het coleslaw med sriracha

Het coleslaw med sriracha

Om du inte får tag i srirachasås så kan du ersätta den med hot sauce eller sambal oelek. Rör ihop fil, friache eller yoghurt med majonäs, vinäger, sriracha, socker, salt och peppar
Bearnaisesås till Örtmarinerat, grillat Lamm

Bearnaisesås till Örtmarinerat, grillat Lamm

Reduktion till Bearnaise 2 msk Vitvinsvinäger, jag använde Estragonvinäger 2 msk Vatten 1 msk finhackad gul Lök Några Persiljestjälkar 5 hela Vitpepparkorn Blanda allt i en kastrull. Sauce Bearnaise 2 Ekologiska Äggulor 150 gr Smör 1 msk Reduktion 1 msk finhackad Persilja 1 tsk hackad Estragon i Vinäger eller 1 krm torkad Dragon 1 krm Körvel ½-1 tsk pressad Citron Några droppar Worcestersauce Havssalt Cayennepeppar Värm upp en kastrull med vatten tills det sjuder, inte kokande för då blir det för varmt för äggsmeten. Grillmarinad 3 msk kallpressad Olivolja 1 msk flytande Honung 1 pressad Citron 1 dl finhackad Citrontimjan 1 tsk Worcestersauce Jag låter köttet ligga i plastpåse i marinaden 2 dygn