Det här är en klassisk sås i det franska köket, en smörsås smaksatt med en reduktion på schalottenlök med vitt vin eller ännu hellre torr Vermouth och vinäger
mer socker och/eller vinäger. 6 msk vitvinsvinäger. Koka upp allt i en kastrull eller teflontraktörpanna med lock och låt småputtra på låg värme under lock till rätt konsistens, nästan 1 timme
Hacka dem fint och lägg ned i vinägern. Bearnaissås (Sauce béarnaise) som ursprungligen kommer från den lilla staden Béarn i Frankrike är verkligen en resa för smaklökarna
Inspirationen kommer främst härifrån, Serious Eats Kansas City Style Barbeque Sauce. Det går att variera fritt med de olika beståndsdelarna och kryddorna utifrån vad man är sugen på och vad man gillar, men jag rekommenderar absolut att ha ganska mycket senap och vinäger i
Alla såserna från Red Maple sauces är riktigt bra och vi använder dem väldigt ofta. Jag har nu hittat ett utmärkt användningsområde för min maltvinäger jag köpte i London förra året, nämligen coleslaw
Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Om du inte får tag i srirachasås så kan du ersätta den med hot sauce eller sambal oelek. Rör ihop fil, friache eller yoghurt med majonäs, vinäger, sriracha, socker, salt och peppar
Reduktion till Bearnaise 2 msk Vitvinsvinäger, jag använde Estragonvinäger 2 msk Vatten 1 msk finhackad gul Lök Några Persiljestjälkar 5 hela Vitpepparkorn Blanda allt i en kastrull. Sauce Bearnaise 2 Ekologiska Äggulor 150 gr Smör 1 msk Reduktion 1 msk finhackad Persilja 1 tsk hackad Estragon i Vinäger eller 1 krm torkad Dragon 1 krm Körvel ½-1 tsk pressad Citron Några droppar Worcestersauce Havssalt Cayennepeppar Värm upp en kastrull med vatten tills det sjuder, inte kokande för då blir det för varmt för äggsmeten. Grillmarinad 3 msk kallpressad Olivolja 1 msk flytande Honung 1 pressad Citron 1 dl finhackad Citrontimjan 1 tsk Worcestersauce Jag låter köttet ligga i plastpåse i marinaden 2 dygn