Sauce salladslök recept

Teriyakiwok med kyckling, shiitake och salladslök

Teriyakiwok med kyckling, shiitake och salladslök

I Lina-påsen skickade de med fryst ingefära och en påse med färdig teriyaki wok sauce. Det går lika bra att använda färsk ingefära istället och göra egen teriyaki sauce (eftersom den medskickade innehåller bland annat vete och socker)
Torskrygg med äggströssel och sauce verte

Torskrygg med äggströssel och sauce verte

Ett par salladslökar. Strimla salladslöken. Blanda ihop ägg, salladslök och Västerbottenost. Riktig sommarmat är ugnsbakad torskrygg med härliga primörer och vackra färger att bli glad av
Kyckling Asia style

Kyckling Asia style

Salladslök, skiva tunt. Fish sauce 2 msk. Kycklingfilé har blivit lite av en favorit på grillen. Ett recept som jag tycker blir riktigt bra är denna kycklingfilén med smaker från Asien
Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar. 1Sås0,75 dl ostronsås 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås) 0,5 msk risvinäger 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker) 1 msk sesamolja
Pad thai

Pad thai

4 portioner pad thai 300 g risnudlar (3 eller 5 mm breda) 2 st kycklingfilé eller ca 15-20 st tigerräkor 2 st ägg 300 g fast tofu 3-4 st kinesisk gräslök (kan ersättas med salladslök) 150 böngroddar 2 msk söt kålrot (se bild och läs tips nedan) 3 msk torkade räkor (kan uteslutas, jag lagade mina nudlar utan) 4-5 msk finhackade jordnötter Olja till stekning Såsen (se bild nedan vilka sojasorter jag har använt). 0,5 dl ljus soja 2 msk tamarindpuré 2 msk ostronsås eller mushroom vegetarian sauce (se bild) 2 msk fisksås 2 msk palmsocker (rör- eller […]
Asiatisk poké bowl med tonfisk

Asiatisk poké bowl med tonfisk

några skvättar fish sauce. Hacka upp salladslöken och blanda ihop den med de avsvalnade nötterna. salladslök
Högrevschili med choklad och porter

Högrevschili med choklad och porter

Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray’s). Blanda tomater, salladslök, chili och hackad koriander och smaka av med lime, olivolja, salt, socker och peppar
Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja. 1Sås0,75 dl ostronsås 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås) 0,5 msk risvinäger 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker) 1 msk sesamolja
Sushi på tonfisk

Sushi på tonfisk

Lägg upp med wasabi, soy sauce och självklart ätpinnar. Lägg stavar av gurka, tonfisk och strimlor av salladslök utmed majonnäsen
Grillad salmalax med asiatisk sallad och srirachadressing

Grillad salmalax med asiatisk sallad och srirachadressing

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 360 gram salmalax 0,5 kruka(or) färsk koriander 2 tsk fänkålsfrön 2 tsk chiliflakes 0,5 tsk flingsalt Asiatisk sallad 1 st romansallad 0,5 st gurka 1 st färsk mango 150 gram sockerärtor 75 gram salladslök(ar) 2 st avokado(s) 50 gram saltade cashewnötter 0,5 kruka(or) färsk koriander 0,5 kruka(or) färsk mynta 50 gram Tångpärlor Dressing 1 msk färsk ingefära 0,5 st röd chili 2 msk rapsolja 0,5 msk fish sauce 0,5 msk japansk soja 1 tsk honung 1 st lime Srirachadressing 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 1 msk Srirachasås 0,5 tsk honung 0,5 st lime 2 krm salt Köp receptet
Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

600 g lax (av typen Salma eller Fröya) 1 msk teriyaki- och sesamolja (asian wok, Santa Maria) 2 msk sesamfrön, rostade 100 g glasnudlar 2 msk olivolja 1 röd chilifrukt, finhackad 2-3 salladslökar, finstrimlade 10 sockerärtor, finstrimlade 1 klyfta vitlök, pressad (1 stor eller 2 mindre) 0,5-1 msk färsk ingefära, riven 1 limefrukt, pressad 0,5 msk sesamolja 1 kruka koriander salt (efter smak). Chili-garlicmajonnäs2 äggulor 1-2 tsk japansk soja 0,5 krm salt 2 dl rapsolja 0,5 dl chili garlic sauce (alt srirachasås ca 1-2 msk) 0,5-1 limefrukt, pressad
Kyckling cashew och ett kokbokstips

Kyckling cashew och ett kokbokstips

3 salladslökar i 3 cm bitar. 1 msk black bean sauce. I kväll gjorde jag Kyckling cashew från den fina kokboken Asiatiska smaker som jag hade turen att vinna för ett tag sedan