I Lina-påsen skickade de med fryst ingefära och en påse med färdig teriyaki wok sauce. Det går lika bra att använda färsk ingefära istället och göra egen teriyaki sauce (eftersom den medskickade innehåller bland annat vete och socker)
Ett par salladslökar. Strimla salladslöken. Blanda ihop ägg, salladslök och Västerbottenost. Riktig sommarmat är ugnsbakad torskrygg med härliga primörer och vackra färger att bli glad av
Salladslök, skiva tunt. Fish sauce 2 msk. Kycklingfilé har blivit lite av en favorit på grillen. Ett recept som jag tycker blir riktigt bra är denna kycklingfilén med smaker från Asien
4 portioner pad thai 300 g risnudlar (3 eller 5 mm breda) 2 st kycklingfilé eller ca 15-20 st tigerräkor 2 st ägg 300 g fast tofu 3-4 st kinesisk gräslök (kan ersättas med salladslök) 150 böngroddar 2 msk söt kålrot (se bild och läs tips nedan) 3 msk torkade räkor (kan uteslutas, jag lagade mina nudlar utan) 4-5 msk finhackade jordnötter Olja till stekning Såsen (se bild nedan vilka sojasorter jag har använt). 0,5 dl ljus soja 2 msk tamarindpuré 2 msk ostronsås eller mushroom vegetarian sauce (se bild) 2 msk fisksås 2 msk palmsocker (rör- eller […]
Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray’s). Blanda tomater, salladslök, chili och hackad koriander och smaka av med lime, olivolja, salt, socker och peppar
3 salladslökar i 3 cm bitar. 1 msk black bean sauce. I kväll gjorde jag Kyckling cashew från den fina kokboken Asiatiska smaker som jag hade turen att vinna för ett tag sedan