½ dl sweet chili sauce. 1,2 kg benfri fläskkarré. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Salta och peppra varje skiva in och utvändigt lite grann
Pork buns (för fyra) 1 kg fläskkarré (nacke)1 liter vatten 2 dl vittvin ½ dl ketjap manis 1 dl oyster sauce 3 dl lättsaltad soija (alternativt 4 dl light soy) 1 dl socker 1 st kanelstång 3 st stjärnanis 1 msk krossade koriander frön (eller koriander rot) en stor bit ingefära (ca 6 cm) Hetta upp alla ingredienser till buljongen i en kastrullLägg köttet i en ugnsformHäll på den heta buljongen så den täcker köttetLägg i ugnen på 150 grader till ca 5 h eller tills köttet mjuknat så att man lätt kan riva det med en gaffelServera med semlorna, vårlök, färsk koriander och chilimajonäsSemlor (ca 6 st) 3,5 dl vetemjöl 1 msk torrjäst 2 krm salt ½ tsk socker 1,5 dl varmt vatten 2 msk olja svarta sesamfrön Blanda jäst, salt och socker i vattnetBlanda i vetemjöl, rör omLägg i olja och knåda en stundLåt jäsa i ca 30 minForma små semlor av degen och lägg i en asiatisk steamer (lägg bakplåtspapper under varje semla så de inte fastnar på steamern)Om du inte har en asiatisk steamer så lägg dem i så fall i en vanlig ångkastrullStrö på av sesamfröna, låt jäsa ytterligare i ca 15 minÅnga semlorna i ca 10-15 min, beroende på hur stora du lagat dem Chilimajonäs en sats majonäs 2 msk siracha chilisås (eller enligt smak) Blanda chilisåsen med majonäsenNam jim sås 1 vitlöksklyfta2 st medelstora röda chilin (eller enligt smak) 2 msk palmsocker (alternativt vanligt socker) 1 dl färskpressad lime saft 1-1,5 msk fisksås en nypa salt Mortla vitlöksklyftan tillsammans med chili tills du fått en jämn pastaTillsätt socker och mortla tills sockret löst upp sigLägg i de övriga ingredienserna, blanda och smaka avSalladstrimlad kål strimlad morot strimlad gurka vårlökmungbönsgroddar Strimla grönsakerna och blanda tillsammans med såsen 1 liter vatten. 1 dl oyster sauce
½ l lowcarb styled BBQ sauce. Gnid in fläskkarrén med kryddorna. ½ l lowcarb styled BBQ sauce. 1,2 kg benfri fläskkarré. Related 1,2 kg benfri fläskkarré
Tillsätt soja, chili sauce, vitlök och purjo. Fläskkarré (eller grishals som man säger ibland) är den främre delen av grisens rygg, mellan huvudet och kotlettraden
Den hemgjorda BBQ saucen var inte heller fel. BBQ saucen var klar. Den här BBQ saucen är bra direkt ur kastrullen, men efter ett dygn i kylen är den dubbelt så bra
Vi använde Santa Maria Hickory Sauce och den tyckte vi var för rökig. Sweet baby Ray’s Hickory Brown Sugar (rökig) eller Sweet baby Ray’s Barbecue Sauce