Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör. Välj gärna risnudlar eller nudlar på mungbönor som därmed blir naturligt glutenfria
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Ja, okej då, inte om du äter dig tokmätt på en massa friterat
Idag hade jag den till sashimi gjord på ekologisk lax från Green Matmarknad. Tycker man får alldeles för lite när man beställer sashimi, så jag bestämde mig för att göra det själv, så jag kan få precis hur mycket jag vill
Blanda samman soja och wasabi och slå detta över den tunt skivade laxen. Toppa med finskuren chili, syltad ingefära och lite färsk koriander sedan är det färdigt att servera
Det brukar serveras på eller till en eller flera olika sallader och grönsaker, själva huvudråvaran sedan brukar vara lax och annan rå fisk, samt skaldjur
SashimipåLaxmed sojadressing och wasabikräm. Sashimi. Om någon av er som var medpå kursen läser detta och har ett foto på den goda och vackra tallriken med Hjälmare-gös med gubbröra på kallrökt lax så får ni gärna kontakta mig
Marinera laxen i ett par minuter, placera fint på en tallrik. (För att servera riset på det sättet som vi gjorde tog jag upp en skopa med decilitermåttet och såg till att det formades så
Men, ok, sashimi i alla fall. Skeda upp avokadon och lägg direkt på fatet medlaxen. Strö på inlagd ingefära (eller lägg vid sidan om någon anser den vara för stark)
Jag marinerade laxen i saffran, bland annat, därav den väldigt intensiva orangea färgen, men ni kan även köra på en mer "standard" asiatisk marinad medingefära, lime, soja och sesamolja
sashimi,. Vik in kanterna på arket mot mitten och rulla sedan ihop med ovansidan. En perfekt lätt lunch för dagar då man vill hålla nere på kalorierna som dessutom går riktigt snabbt att slänga ihop