Till exempel Santamarias green curry paste som är helt fri från tillsatser och socker. Bra att ha hemma är en bra grön currypasta som är utan tillsatser och socker
5 msk currypasta. 250 g äggnudlar 400 g lövbiff strimlad 500 g wokgrönsaker Findus 1 msk rapsolja 1 st kokosmjölk 500 g, SantaMaria 1. 5 msk currypasta röd 1 st citron rivet skal 1 st vitlöksklyfta riven 1 tsk salt 1 dl cashewnötter rostade och grovhackade Det här behövs till 4 port
4-6 teskedar röd currypasta (använder du santamarias eller liknande skulle jag tippa på att du tar typ 2 teskedar. Lägg i smör, salt, svartpeppar, ca 1 matsked torkad koriander, sambal oeleken samt currypastan. 4-6 teskedar röd currypasta (använder du santamarias eller liknande skulle jag tippa på att du tar typ 2 teskedar Den jag har är väldigt mild)
Pressad apelsinsaft Honung SantaMaria Mango & Curry Cayennepeppar Till kvällen använde jag sedan några av kycklingklubborna till min Chicken Vindaloo som jag åt i ett tortillabröd, men som egentligen smakar bäst till ris
Häll i grädde, vatten, buljong,currypastan, sambal oelek, chilikrydda, ingefära och chili flake. 3 tsk röd currypasta. 1 tsk SantaMaria red hot chili flakes. 3 tsk röd currypasta
Fräs i en gryta i oljan tillsammans med currypastan några minuter. 1 msk SantaMaria´s Mango curry krydda, går förstås bra med bara curry också. 1-2 tsk röd currypasta. 1-2 tsk röd currypasta
Värm kokosolja i en gryta och fräs svamp, ingefära, chili, vitlök och currypasta någon minut. 1 msk grön currypasta, eller efter smak. 500 ml Kokosgrädde/krämig kokosmjölk (Santamaria). 1 msk grön currypasta
Tillsätt sambal oelek och currypastan. 5-6 teskedar grön currypasta (OBS, använder du annan sort än den jag har, se bilden nedan, tex SantaMarias skulle jag tro att det räcker med cirka 2 teskedar. 5-6 teskedar grön currypasta (OBS, använder du annan sort än den jag har, se bilden nedan, tex SantaMarias skulle jag tro att det räcker med cirka 2 teskedar Den variant jag har är rätt mild i smaken och inte alls lika stark som andra currypastor jag haft tidigare)
Thaifiskgryta, 3 portioner400 g fryst, vit fisk1 gul lök1 msk rapsolja½-1 tsk mald koriander1-2 tsk röd currypasta (ta 1-1½ msk om du använder SantaMaria)400 ml kokosmjölk lätt1 dl vatten1 msk rapsolja1. Rör i currypasta och 3 msk av kokosmjölken och stek 1-2 minuter till. 1-2 tsk röd currypasta
1 msk thailändsk currypaste (gärna från ”stor” burk, alltså inte tex SantaMarias. 300 ml kokosmjölk, (gärna SantaMarias från tetra. 1 msk thailändsk currypaste (gärna från ”stor” burk, alltså inte tex SantaMarias