Sambosek eller fatayer recept

Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer- piroger

Fritera eller baka på samma sätt som sambosek. Av samma deg kan du kan du variera fyllningen och ha i spenat, köttfärs eller ost
Beirut Cafés kryddblandning

Beirut Cafés kryddblandning

Kryddblandning som passar som en smäck till Sambosekellerfatayer. Den här kryddblandningen hittade jag hos matklubben
Sambosek eller fatayer

Sambosek eller fatayer

Dessa piroger kan antingen fyllas med nötfärs eller spenat. Eller varför inte göra en dubbelsats och göra båda två i ett nafs

Min helg i bilder

Det var Fatayer (spenatpiroger), Falafel (fritterad kikärts- och bönröra) med sesamsås, Kraydes (stekta jätteräkor med citron och vitlök), Batata Mouklieh (fritterad skivad potatis), Grillad Halloumi (får- och getost), Rakhat (ostrullar), (det ligger även kvar lite Basterma och Mhammara), Sambosek (nötfärspiroger), Jowaneh moklieh (marinerade stekta kycklingvingar) med vitlökscreme

Sambosek eller fatayer

Arbeta degen för hand eller med degkrokar och tillsätt vatten tills degen blir slät. Ta ut cirklar som är 5–10 centimeter i diameter med ett glas eller en assiett som mått

Beirut Cafés kryddblandning

1. Blanda alla ingredienser noga. 2. Förvara i burk med tättslutande lock. 1 tsk kardemumma. 2 tsk vitpeppar. 8 tsk svartpeppar