Sambalkotletter recept

Sambalkotletter

Sambalkotletter

Sambalkotletter6 fläskkotletter, med eller utan ben5 dl grädde (det går bra med mellangrädde)3 dl crème fraiche0,5 dl soja2-3 tsk sambal oelek2 vitlökslyftorLägg kotletterna i en ugnsform
Sambalkotletter – långlagade och möra

Sambalkotletter – långlagade och möra

Ingredienser. 8 kotletter. 4 dl creme fraiche. 4 dl vispgrädde (blir sås över men det är för att det ska täcka kotletterna, såsen kan man spara sedan
Sambalkotletter

Sambalkotletter

Här kommer ett recept som är väldigt gott, men som kräver lite tid i ugnen. Eftersom jag är ledig gick det bra att göra på en vardag, men det funkar lika bra som helgmiddag
Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Sambalkotletter. Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Kotletter i ugn

Kotletter i ugn

Har läs på många sidor att sambalkotletter skulle vara så gott, men för min del blev det med ketchup och champinjoner och lade ner kanske 10 minuters jobb sammanlagt med skalning av potatis
Fest-kotlett

Fest-kotlett

En underbar och enkel maträtt som man måste påminna sig själv om då och då. Förut gjorde jag den alltid med kyckling, men jag tycker faktiskt att det blir godare med kotlett
Dagens middag...

Dagens middag...

Sambalkotletter med ris och sallad. Sambalkotletter med ris. Smidig och lättlagad middag som sköter sig själv i ugnen
Årets första veckomatsedel

Årets första veckomatsedel

Sambalkotletter med ris. Kreolsk gryta är jättegott och väldigt enkelt att laga. Finns dock inte med på denna veckans matsedel

SAMBALKOTLETTER MED SWEETCHILIMARINERAD MINIMAJS!

Det här receptet är ett riktigt vandringsrecept och absolut inget nytt under solen. Säkerligen har de allra flesta av er redan lagat detta, men kanske finns det någon som missat det

Gjort-är hjort-gryta

Ta fram en stekgryta i gjutjärn, värm upp. Ha i matolja så det täcker botten. När olja är varm, lägg i köttbitarna o fräs runt

Viltbiff á la sambal

Skiva köttet i drygt cm-tjocka biffar. Smörj en ugnsfast form som rymmer köttet och sås (ca 6 dl). Lägg i köttskivorna i formen, blanda i en skål creme fraiche, soja, grädde och sambal