900 g delikatesspotatis, halverad2 msk olivolja8 oskalade vitlöksklyftorflingsaltnymald svartpeppar1 msk krossade fänkålsfrön1 msk finrivet citronskal1 tsk paprikapulver5 kycklingklubbor/lår2 äpplen, urkärnade och i klyftor1 dl salviablad (ta rosmarin om det inte går att få tag i salvia)1
1 kg kycklingfilé1/2 kruka salviaCa 3 msk smör4-5 skivor serranoca 1,5 dl gräddeSkal av 1/2 citronSalt o svartpepparLägg en stor klick smör i stekpannan
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smöret med hälften av fläsktärningarna, finhackad salvia och salt. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper
Salviakyckling (4 pers). När man skriver recept för att andra ska kunna laga de maträtter man komponerar är det väldigt viktigt att ange så exakta mått som möjligt