Salviafisk recept

Salviafisk med vinsås

Salviafisk med vinsås

Jag hittade ett recept på Salviafisk med vinsås och eftersom vi har mängder med fisk i frysen passade det utmärkt
Salviafisk i vinsås

Salviafisk i vinsås

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna
Salviafisk i vinsås

Salviafisk i vinsås

Foto. Martina 4 port Ca 500 kcal/port med ris Ca 279 kcal/port utan ris 500 g fiskfilé (tex pangasiusfilé) 1/2 purjolök 2 dl matlagningsgrädde 15% 2 dl mellanmjölk 1 dl vitt torrt vin 2 msk vetemjöl 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk färsk persilja eller fryst ca 1,5 tsk salvia 3 dl okokt ris Gör så här
Salviafisk i vinsås

Salviafisk i vinsås

Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en ugnssäker form
Salviafisk i citronsås

Salviafisk i citronsås

Sätt ugnen på 225°. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över kryddorna. Blanda grädde, citronskal och saft och häll i formen
Salviafisk i citronsås

Salviafisk i citronsås

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över kryddorna. Blanda grädde, citronskal och saft och häll i formen

Salviafisk i vinsås

SALVIAFISK I VINSÅSSatsa gärna på färska fiskfiléer och ge dem smak av salvia och vin. 4 portioner4 portionsbitar av fiskfilé, t ex gös, torsk,hälleflundra, ca 600 g1 tsk salt1 krm svartpeppar4 vitlöksklyftor2 msk hackad färsk salvia(eller persilja och 1 tsk torkad salvia)2 dl vispgrädde½ dl torrt, vitt vinSätt ugnen på 225 grader