Vattläggning av salt sill och saltströmming. Saltströmming ska vattläggas hel. Salta fisken i t ex en plasthink avsedd för livsmedel, en kruka av porslin eller stengods eller i rymliga glasburkar, däremot inte gärna i kärl av rostfritt stål som lätt får frätskador av saltet
Åhhhh, vad jag kan sakna denna saltströmming. Borsta potatisen väl och koka den i vatten med lite saltHacka lök, ca 1 msk till varje portion, och lägg i en kopp eller liten skålHacka gräslök, ca 1 tsk till varje portion och lägg det i koppenLägg i en msk saltat smör och häll på det silade potatisvattnetDoppa nu den nykokta färskpotatisen i och ät och njutServera gärna halstrad strömming till detta, men ännu hellre halstrad saltströmming, som jag tror endast finns i de norra delarna av vårt avlånga land
Vattlägg sillen eller saltströmmingen. Saltströmming ska vattläggas hel. Vattlägg sillfiléerna och saltströmming 6-8 timmar, byt vatten en gång under tiden. 250 g salt sill, saltströmming eller lite mindre sillfiléer
Vattlägg sillen eller saltströmmingen. Saltströmming ska vattläggas hel. Rensa och bena saltströmmingen. Vattlägg sillfiléerna och saltströmming 6-8 timmar, byt vatten en gång under tiden. 500 g hela salta sillar, saltströmming eller lite mindre sillfiléer