Saltlake kött recept

0 Spara
Matrally

Matrally

Saltlake och spritindränkt handduk, det är det enda jag vet. Hökensås Charkuteri där man säljer kött i olika varianter
3 Spara
Älgrostbiff med Remouladsås

Älgrostbiff med Remouladsås

Vid vår cocktailfest nyligen serverade vi lite buffé med enkla grillade fiskspett (torsk, lax och pilgrimsmussla) som legat i saltlake innan grill hjortronsås samt Älgrostbiff med Remouladsås och ett par olika potatissallader
2 Spara
Tjälknöl med gräddstuvade kantareller

Tjälknöl med gräddstuvade kantareller

Skär köttet i tunna skivor och servera med kantarellstuvningen och t ex råstekt potatis. TJÄLKNÖL MED GRÄDDSTUVADE KANTARELLER8 portioner1 kg djupfryst benfri bog eller högrevav älg- eller nötköttSaltlake. 2 burkar kantareller i vatten à 200 g2 finhackade schalottenlökareller 1 medelstor gul löksmör eller margarin2 msk vetemjöl3 dl vätska (mjölk + svampspad)3 dl vispgräddesaltsvartpepparSätt ugnen på 75 grader
2 Spara
Smörrebröd: Dyrlægens Natmad

Smörrebröd: Dyrlægens Natmad

Jag behövde inte tänka länge innan jag kom på att det naturligtvis måste blandas med sherry och ingå i det klassiska smörrebrödet  Dyrlægens Natmad tillsammans med tunna skivor av hemlagat saltkött av kalvstek, rödlök och krasse på ett mörkt rågbröd
0 Spara
Fooled Pork

Fooled Pork

Jo, man ska givetvis göra Fooled Pork. Den veganska motsvarigheten till Pulled Pork. Nu står ni kanske där hemma med BBQ sås, flatbread och chilipicklad rödlök samt coleslaw
0 Spara
Fooled Pork

Fooled Pork

4-6 portioner. Börja med att hälla av och skölja bort lagen från jackfruiten. Stek den på medelhög värme i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna, salt och peppar och oljan i några minuter så vätskan avdunstar och den får lite färg
24 Spara

Saltrulle

Gnid in kötten med saltpeter och socker, låt ligga så i kylen ett dygn. Koka saltlaken och lägg i köttet medan den fortfarande är riktigt varm
2 Spara

Nu kör vi så det ryker! BBQ rökta kycklinglår och kamben

Jag har valt att röka både kycklinglår och kamben. Kambenen har ganska mycket kött på sig till skillnad mot vanliga tunna revben och motsvarar ungefär samma tjocklek i köttet som kycklinglårens så där bör tiden stämma i röken, jag ska kolla till dom om en stund så får vi se hur det blir, kanske åker kambenen ut något tidigare
Sökförslag och sidor