Veterinärens Nattamat är en annan favorit, med Pastej, Saltkött, Gelé på Sky och Lök. Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
2 dl römme ( Norsk motsvarighet till Crem frech)2 msk smör2 msk vetemjöl1 tsk socker½ tsk saltAllting blandas i kastrull och får koka så pass länge att fettet irömmen eller creme frechen släpper, lite likt det då man kokarpetit choux, massan skall släppa kastrullbotten och nästa blitill en klump, då är den färdig, fettet tar man till vara och serverarmed gröten och som tilltugg har man flatbröd och en del saltkött
Ät som den är eller servera till korv, skinka, saltkött eller en hamburgare. eller vintersallad. Den här versionen av coleslaw innehåller mycket färger och smaker
Leverpastej, finhack av saltkött eller varför inte en vegetarisk variant med kokad rödbeta, morot och kålrot som du mixar till en röra med det samma ingredienserna men då utan böcklingen förstås går ju minst lika bra
Blanda saltkött, bostongurka, majonnäs och gräddfil. 50 g finskuret saltkött. Ugn 200 grader. Baka brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter