Och den saltinlagda citronen ger en aromatisk kick som kontrasterar fint mot lakritssmakerna. Skala och plocka bort kärnorna från ca en fjärdedels saltinlagd citron
Saltinlagda citroner är en spännande smaksättare som främst används i det nordafrikanska köket. Det här är första gången som jag gör saltinlagda citroner och jag hade därför ingen aning om hur de skulle bli, men de blev faktiskt riktigt bra
1/2 dl hackad kapris – använd gärna den saltinlagda, väl ursköljd (den är så mycket godare). En hemgjord remouladsås sätter piff på det mesta, som till exempel hemgjord fish & chips
några msk kapris av god kvalitet (jag använder de saltinlagda som har fantastiska noter av viol och citronskal – skölj och laka ur dem ordentligt i kallt vatten först)
Jag bakade mjuka flatbreads och la tunna skivor av kött i med lök, baby plommontomater, gurka, saltinlagd kålrot och blandade blad (ruccola, rosé, frisé osv)
Och har ni inte testat att äta saltinlagda oliver ännu så är det dags. Hepp. Som ni kanske minns så var jag på ävenflykt förra helgen (ett så himla bra i hopsatt ord av utflykt och äventyr som mina gudbarn Bonnie och Rio har hittat på)