Saltinlagd recept

En variant av saltinlagda citroner

En variant av saltinlagda citroner

Saltinlagda citroner är en spännande smaksättare som främst används i det nordafrikanska köket. Det här är första gången som jag gör saltinlagda citroner och jag hade därför ingen aning om hur de skulle bli, men de blev faktiskt riktigt bra
Remouladsås

Remouladsås

1/2 dl hackad kapris – använd gärna den saltinlagda, väl ursköljd (den är så mycket godare). En hemgjord remouladsås sätter piff på det mesta, som till exempel hemgjord fish & chips
Caponata med aubergine

Caponata med aubergine

några msk kapris av god kvalitet (jag använder de saltinlagda som har fantastiska noter av viol och citronskal – skölj och laka ur dem ordentligt i kallt vatten först)
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

1kapris, helst saltinlagd. kalvstek, t ex fransyska. 1morot. 1gul lök. 1stjälkar blekselleri. 1några salviablad
Dödsgod chilisås med libanesisk 7-spice!

Dödsgod chilisås med libanesisk 7-spice!

Jag bakade mjuka flatbreads och la tunna skivor av kött i med lök, baby plommontomater, gurka, saltinlagd kålrot och blandade blad (ruccola, rosé, frisé osv)
Pasta, grönkål, sardeller & kapris

Pasta, grönkål, sardeller & kapris

När det gäller kaprisen är det bäst att köpa så god kvalitet som möjligt av de saltinlagda som är väsensskilda från kapris i lag
Spaghetti med ansjovis

Spaghetti med ansjovis

Saltinlagd kapris. Skölj och rensa ansjovisen, ta ut benen. Fräs finhackad vitlök i en stekpanna med olja
Mafaldine med oxköttssås och oregano

Mafaldine med oxköttssås och oregano

Saltinlagd kapris. Fräs den hackade moroten, löken och sellerin i en stekpanna med olja. Lägg i oxköttet och låt det puttra i cirka 7-8 minuter

Ramslök på Kinnekulle

Och har ni inte testat att äta saltinlagda oliver ännu så är det dags. Hepp. Som ni kanske minns så var jag på ävenflykt förra helgen (ett så himla bra i hopsatt ord av utflykt och äventyr som mina gudbarn Bonnie och Rio har hittat på)